Покрив
Преградни
стени
Под на
таван
Окачен
таван
Подове

Подове

Току-що сте се върнали от работа. Изтощени сте от напрегнатия труд и искате качествена следобедна почивка. И тъкмо когато сте си легнали, съседът ви решава да мести мебели, а децата му да си играят в апартамента вместо на игрището. От този момент
ежедневните проблеми минават на заден план заради нежелания звук (шум), който достига до дома ви.

Този шум е известен като ударен или структурен шум и е характерен за подовите конструкции. Как възниква ударният шум? По пода се стъпва, местят се мебели, падат и се удрят предмети, които създават ударен шум. След това шумът се пренася през пода към околните стени и по-нататък през конструкцията на обекта. По този начин се чува шум, генериран няколко етажа под или над жилището. Най-добрият начин за
решаване на проблема с ударния шум е като се прекъсне пътят на разпространение на шума при самия източник.

 


Решението е в изграждането на плаващи подове с каменна минерална вата

Плаващите подове са подове, които не лягат директно върху носещата конструкция, а са отделени от нея чрез звукопоглъщата изолация, намаляваща нивата на шума. Този слой се нарича плаваща маса, звуков абсорбатор или заглушаващ слой и най-доброто решение е да бъде от каменната минерална вата. Каменната вата притежава необходимата еластичност (действа като „амортисьор“ между замазката и носещата конструкция), а заедно с това е и топлоизолационен материал, което прави решението за изолацията на подовата конструкция 2 в 1.

 


Плаваща подова подова конструкция

Плаващата подова констукция се състои главно от твърда плоча(поддържаща подовия слой) , върху която е поставен мек и гъвкав изолационен слой по цялата й повърхност. Степента на полезно действие на плаващата подова конструкция зависи преди всичко от гъвкавостта на изолационния слой.

Knauf Rockе изключително здрав материал, който може да понесе тежестта на по-горните слоеве на подвижната подова конструкция. Той е достатъчно гъвкав, за да намали вибрациите, т.е. да абсорбира ударния шум, осигурявайки висококачествена звукова защита.


 


ТОМБОЛА с награди
за клиентите, закупили минерална вата Кнауф Инсулейшън
с ECOSE® технология

Период за регистрация и участие: от 01 юни до 31 октомври 2019г.
Правила и регистрация за участие в томболатa ТУК