ПОКРИВ

Защо да изолираме покрива?

Покривът е частта от сградната обвивка, през която се губи най-много енергия - до 30-35%. Той е изложен на външни влияния в най-голяма степен. Затова в подпокривно пространство, което не е топлоизолирано, през лятото бързо става много горещо, а през зимата - студено.
 

Предимства на минералната вата при изолация на скатен покрив

Топлинна сигурност

Минералната вата е отличен топлинен изолатор, който осигурява идеална топлинна защита както през студените, така и през горещите месеци.

Изключително важна е топлинната изолация на покрива особено за летните месеци, когато температурата под покривното покритие може да достигне до 80°C. За да няма опасност от прегряване топлоизолацията трябва да е устойчива на високи температурни амплитуди. Такива са продуктите от каменна и стъклена минерална вата.

Подпокривното пространство диша

Минералната вата е паропропусклив материал, който позволява безпроблемна дифузия на водните пари, без риск от конденз. По този начин осигурява приятни условия за използване и обитаване на подпокривното пространство.

По-добро качество на въздуха

Минералната вата е естествен материал от природата с висок процент на рециклирани суровини. Продуктите на Кнауф Инсулейшън са произведени с ECOSE® Technology, поради което помещенията, които са изолирани с тази минерална вата, са с много по-добро качество на въздуха.
 

Как се поставят плочите от каменна вата между покривните ребра, вижте ТУК.

 

Повече Продукти Мансарди

ПРИЛОЖЕНИЯ

Покрив
Преградни стени
Под на таван
Окачен таван
Подове

Последвайте ни